Hurtig salat med kylling og bacon
Hvem afleverer den yngste til basket og sender den store til spejder en time senere? Og så skal vi lige huske at manden i huset samme aften skal til møde i den lokale biavlerforening…
Nogle gange må aftensmad bare gerne være hurtig og simpel. Noget man kan lave på under 20 minutter, men stadig (næsten) fra bunden. Her er et bud på en salat med kylling og bacon, som opfylder de to krav. I salaten har jeg brugt en færdig mango/karry dressing fra Rema 1000, men den kan selvfølgelig erstattes af en hjemmelavet.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 400 gram kyllingebryst
- 1 pakke bacon
- 1 stk rød peber
- ½ pakke Puck ost
- ½ stk Rødt spidskål (almindelig spidskål er også helt ok)
- ½ stk courgette/squash
- 1 flaske Mango/karry dressing (fra Rema 1000 til ca. 10 kr.)
Ingredienser
|
|
- Steg kyllingebrysterne på panden eller endnu bedre på gasgrillen (smagen er bedre og så sviner det ikke indenfor).
- Tag bacon ud af pakken uden at skille de enkelte skiver fra hinanden. Skær bacon i små stykker og svits dem på panden til de er sprøde.
- Skær grøntsagerne og osten i mindre mundrette firkanter og bland det sammen.
- Anret salaten i en lille dyb skål og drys bacon på toppen. Afslut med tynde skiver af kyllingebrystet og dressing.
I denne opskrift har jeg valgt en færdig karrydressing, for det går bare så godt sammen med kylling og bacon. Du kan dog altid lave din egen dressing. Hvad med f.eks. skyr med salt, peber og hakkede, friske krydderurter fra haven? Eller måske creme fraiche med lidt sød chili sauce, salt, paprika, honning og lidt citronsaft?