Kold kartoffelsalat
Sommeren er lige om hjørnet og så lokker grillen på terrassen. En hurtig indskydelse med frankfurtere og mørbrad på grillen, men hvad med tilbehøret?
Alt for ofte bliver det til en færdig kartoffelsalat fra køledisken, men det ender bare altid med at vi sukker over kvaliteten og drømmer os tilbage til den hjemmelavede kartoffelsalat som mor lavede den.
Men fortvivl ikke! Det er faktisk ret nemt at lave en lækker kold kartoffelsalat, der slår den færdigproducerede med flere længder.
- Skræl kartoflerne, del dem i lige store stykker og kog dem i saltet vand. De må endelig ikke få for meget! Kogetid afhænger af størrelsen og om det er nye kartofler eller kartofler fra sidste sæson.
Brug en kartoffelnål eller en gaffel til at tjekke om kartoflerne har fået nok. - Lad kartoflerne køle af i koldt vand eller i køleskabet.
Mens de køler skæres agurker og tomater i mindre stykker. Hvis du ikke er så vild med de bløde kerner i agurken, så fjerner du dem bare med en ske, når du har delt agurken på midten. - Hak løget. Jeg hakker det i en minihakker sammen med en klat af creme fraichen. Det er hurtigt og løget bliver helt findelt.
- Herefter blandes kartofler og agurker forsigtigt med creme fraiche, mayonaise og det hakkede løg. Der smages til med salt og peber.
Pynt med purløg og tomater. Hvis tomaterne vendes i kartoffelsalaten kan den godt blive lidt sjappet. Det er også en god service til dem der ikke kan lide tomater.
Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før. Så tager det kun 10 minutter på selve dagen.
Skal det være helt perfekt, så er der jo ikke noget der slår nye kartofler fra haven, agurk og tomater fra drivhuset.
Når det nu skal være den rigtige kartoffelsalat - så lad være med, at vælge de fedtfattige versioner af creme fraiche og mayonaise. Det bliver altså en fladere, smagsmæssig oplevelse!