Kold kartoffelsalat
Den klassiske kolde kartoffelsalat der altid går godt til frikadeller eller som tilbehør til grillaftenen på terrassen. Og så kan den jo laves i forvejen!
Kold kartoffelsalat
Den klassiske kolde kartoffelsalat der altid går godt til frikadeller eller som tilbehør til grillaftenen på terrassen. Og så kan den jo laves i forvejen!
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
15minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
15minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne, del dem i lige store stykker og kog dem i saltet vand. De må endelig ikke få for meget! Kogetid afhænger af størrelsen og om det er nye kartofler eller kartofler fra sidste sæson.

    Brug en kartoffelnål eller en gaffel til at tjekke om kartoflerne har fået nok.
  2. Lad kartoflerne køle af i koldt vand eller i køleskabet.

    Mens de køler skæres agurker og tomater i mindre stykker. Hvis du ikke er så vild med de bløde kerner i agurken, så fjerner du dem bare med en ske, når du har delt agurken på midten.
  3. Hak løget. Jeg hakker det i en minihakker sammen med en klat af creme fraichen. Det er hurtigt og løget bliver helt findelt.
  4. Herefter blandes kartofler og agurker forsigtigt med creme fraiche, mayonaise og det hakkede løg. Der smages til med salt og peber.

    Pynt med purløg og tomater. Hvis tomaterne vendes i kartoffelsalaten kan den godt blive lidt sjappet. Det er også en god service til dem der ikke kan lide tomater.
Recipe Notes

Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før. Så tager det kun 10 minutter på selve dagen.

Skal det være helt perfekt, så er der jo ikke noget der slår nye kartofler fra haven, agurk og tomater fra drivhuset.

Når det nu skal være den rigtige kartoffelsalat – så lad være med, at vælge de fedtfattige versioner af creme fraiche og mayonaise. Det bliver altså en fladere, smagsmæssig oplevelse!