Nem pizzadej til tynde og sprøde italienske pizzaer
Nem pizzadej til tynde og sprøde italienske pizzaer
Antal personer Forberedelses tid
1pizza 30minutter
Ventetid
2timer
Antal personer Forberedelses tid
1pizza 30minutter
Ventetid
2timer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk vand, sukker, salt og gær sammen i en skål og stil det et varmt sted.
  2. Når gærblandningen har “boblet op” tilsættes melet og det æltes grundigt. Det er lettest i en røremaskine, så du dannet et godt glutennet.
  3. Når dejen er æltet grundigt igennem, sættes den til hævning i en skål smurt ind i olivenolien dækket med et viskestykke i 2 timer.
  4. That’s it – dejen er klar til brug!
Recipe Notes

Når det gælder pizza, så er der kun een mel der virkelig fungerer; nemlig Tipo 00. Det er oprindelig en fintmalet, italiensk mel med et højt glutenindhold og den giver en virkelig sprød skorpe – perfekt til pizza!

Husk at rulle dejen tynd i durummel (semolina), så brænder melet ikke på i den varme ovn.

Du kan lave dejen dagen før og lægge den i køleskabet efter hævning (pak den ind i wrap). Du skal bare tage ud i god tid, så den kan få stuetemperatur.