Pizzasauce – den lette hjemmelavede
Alle elsker pizza og det er der sådan set ikke noget at sige til. Der er altid meget fokus på fyldet, mens der sjældent ofres meget tid på det mest basale.
De to vigtigste ingredienser i en pizza er nemlig dejen og tomatsaucen og her får du opskriften på en hjemmelavet pizzasauce der smager rigtig godt og er meget let at lave.
Prøv at lave din egen sauce og jeg vil næsten garantere, at du ikke går tilbage til en dåse hakkede tomater eller en færdiglavet pizzasauce igen.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Antal personer |
pizzaer
|
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse tomatpuré den store udgave
- 5 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk basilikum der må gerne komme stængler med
- 1 spsk frisk timian uden stængler
- 1 spsk frisk oregano uden stængler
- ½ stk rødløg
- 1 tsk salt
- 2 fed hvidløg
Ingredienser
|
|
- Blend alle ingredienser i en blender eller med en stavblender. Hvis du erstatter frisk timian og oregano med tørrede krydderier, så vent med at tilsætte dem til efter du har blendet. Så undgår du at saucen bliver "grumset".
Saucen bliver dejlig tyk og det er godt, da den ikke så let siver ned gennem pizzadejen eller ryger ud over kanten af dejen når du spreder den ud.
Sørg for at bruge flåede tomater frem for hakkede - de smager af meget mere...
Tip: Lav dobbelt portion og frys saucen ned, så er det endnu lettere næste gang du skal lave pizza.